top of page

Livets Kappsäck

Värdegrundsprojektet som      mynnar ut i en egen skollåt!

Livets kappsäck är ett värdegrundsprojekt som riktas till skolor från förskoleklass till årskurs 9.  Livets Kappsäck har under 9 års tid besökt mer än 50 skolor i Sverige. År 2015 fick projektet äran att samarbeta med hjälporganisationen Blue Cross i Namibia och året därpå i Kenya. 

 

Det är ett projekt som berör på djupet och vill inspirera varje elev att tro på sig själv, se sin medmänniska och ”fylla sin egen kappsäck” med goda attityder och verktyg som är lätta att använda i vardagen. Syftet är att förebygga mobbning, motverka segregation och skapa en trivsam miljö där alla kan må bra och växa. 

 

Livets Kappsäck förmedlar positiva egenskaper på ett pedagogiskt sätt så att ”barnens egna kappsäckar” fylls med kloka val och budskapet om att vara fin mot sig själv och andra - Allt för en bättre skolmiljö och elevhälsa!

 

Jag som pedagog har stor hjälp utav musiken som genomsyrar projektet. Med väl valda låtar men också egenkomponerad musik upplever jag att jag kan nå och inspirera barnen.

 

Några citat från barn, lärare och rektorer:

 

”Gemenskapen i klassen har stärkts jättemycket. På ett lättsamt sätt tas väldigt svåra saker upp. Jag hade önskat att det fanns en Livets Kappsäck i alla klasser” 
- Johanna Stjerndahl, lärare på Emiliaskolan i Höör. 

 

”Tack, tack och åter tack för dina insatser! Vi är såå nöjda och vi ser fram emot ett gott samarbete med dig och livets Kappsäck”
- Mona Grimbäck, rektor på Sallerupskolan i Eslöv 

 

”Jag tror att Livets Kappsäck har påverkat många som kanske inte hade så bra självkänsla innan men har det nu” 
- Sara, elev 

 

”Jag tycker att det är bra för att alla i klassen är mer med varandra. Tjejer och tjejer och killar och killar men också tjejer och killar” 

- Felicia, elev 

 

​Upplägg

 

Jag kommer till er skola vid sex tillfällen under en termin och håller i olika lektioner med värdegrundsteman. Livets Kappsäck förmedlas genom sånger, värdegrundsövningar, berättelser om olika livssituationer med syfte att få eleverna att reflektera kring goda val. Projektet mynnar ut i en egen musikvideo som ska lyfta skolans värderingar, kamratskap och glädjeämnen. 

De elever som vill och får godkännande av sina föräldrar får vara med framför kameran i musikvideon men givetvis är alla delaktiga. Musikvideon kan, om så önskas, läggas upp på Youtube. 

 

Vad ingår? 

* Sex tillfällen under en termin. 

* Fyra stycken 45-60 minuters lektionstillfällen vid varje besök.

* En egen unik musikvideo. 

* Reseersättning inom Norrköpings kommun.

 

Pris: 30 000 kr på faktura

REFERENSER

bottom of page