top of page

Livets Kappsäck

- Ett värdegrundsprojekt

OM PROJEKTET

Livets kappsäck är ett värdegrundsprojekt som riktas till skolor från förskoleklass till årskurs 9 men även till pedagoger. Livets Kappsäck har under 5 års tid besökt mer än 50 skolor i Sverige. År 2015 fick Projektet äran att samarbeta med hjälporganisationen Blue Cross i Namibia och året därpå i Kenya. 

 

Det är ett projekt som berör på djupet och vill inspirera varje elev att tro på sig själv, se sin medmänniska och ”fylla sin egen kappsäck” med goda attityder och verktyg som är lätta att använda i vardagen. Syftet är att förebygga mobbning, motverka segregation och skapa en trivsam miljö där alla kan må bra och växa. 

 

Livets Kappsäck förmedlar positiva egenskaper på ett pedagogiskt sätt så att ”barnens egna kappsäckar” fylls med kloka val och budskapet om att vara fin mot sig själv och andra - Allt för en bättre skolmiljö och elevhälsa!

 

Mitt stora verktyg är musiken. Med väl valda låtar men till största del egenkomponerad musik upplever jag att jag kan nå och inspirera barnen.

 

Några citat från barn, lärare och rektorer:

 

”Gemenskapen i klassen har stärkts jättemycket. På ett lättsamt sätt tas väldigt svåra saker upp. Jag hade önskat att det fanns en Livets Kappsäck i alla klasser” 
- Johanna Stjerndahl, lärare på Emiliaskolan i Höör. 

 

”Tack, tack och åter tack för dina insatser! Vi är såå nöjda och vi ser fram emot ett gott samarbete med dig och livets Kappsäck”
- Mona Grimbäck, rektor på Sallerupskolan i Eslöv 

 

”Jag tror att Livets Kappsäck har påverkat många som kanske inte hade så bra självkänsla innan men har det nu” 
- Sara, elev 

 

”Jag tycker att det är bra för att alla i klassen är mer med varandra. Tjejer och tjejer och killar och killar men också tjejer och killar” 

- Felicia, elev 

 

  • Temaveckan

 

Er skola får ta del av mina föreläsningar och workshops under en skolvecka. 

På ett underhållande och elevmedverkande sätt förmedlas de mest väsentliga delarna ur livets kappsäck.

Barnen kommer tillsammans med mig att skapa en egen låt där klassens egna värderingar blir tydliga. De elever som vill och får godkännande av sina föräldrar får vara med framför kameran i musikvideon men givetvis är alla delaktiga. Musikvideon kan läggas upp på Youtube och även på skolans hemsida. 

 

Upplägg

 

Måndag till fredag, 1-2 60-minuterslektioner per dag. 

Hör av er så skapar vi ett upplägg som passar er skola bäst!

 

Pris: 20 000 kronor på faktura. Resa till och från Landskrona tillkommer

  • Terminserbjudande

 

Jag kommer till skolan under en termin och håller i olika lektioner med värdegrundsteman. Hela Livets Kappsäck förmedlas och eleverna får tid att låta övningarna sjunka in.

Eleverna skapar tillsammans med mig en låt där klassens egna värderingar blir tydliga. De elever som vill och får godkännande av sina föräldrar får vara med framför kameran i musikvideon men givetvis är alla delaktiga. Musikvideon kan läggas upp på Youtube och även på skolans hemsida. 

 

Upplägg

1-2 lektioner varannan vecka under en termin.

Hör av er så skapar vi ett upplägg som passar er skola bäst!

 

 

  • Musikalisk värdegrundshow

 

En musikalisk värdegrundshow som lämnar ingen oberörd! Jag blandar roliga anekdoter med viktiga ämnen som att tex våga ”se sin medmänniska” och våga vara stolt över sig själv. Mod, självkänsla, acceptans och respekt är ledorden i den här unika värdegrundsshowen. 

 

Har er skola ett speciellt behov eller önskemål på tema?

Hör av er så jag kan förbereda mig och lägga in det i showen! 

Speltiden är ca 1, 5 timme.

Priset är 12 000 kronor på faktura. Resa till och från Landskrona tillkommer.   

Om mig

Jag slog igenom i Tv-programmet Fame Factory 2004. Därefter har jag jobbat för SVT i olika produktioner bl.a. som programledare i Boom Shakalack. Sedan 2004 har jag föreläst för barn och ungdomar och inspirerat genom mina erfarenheter och musik. 

 

BOKA


Johan Östberg

sironmusic@live.se
073-574 53 40

261 40 Landskrona

Kreativvativet AB svart liten.png

Tack! Meddelande skickat.

REFERENSER

Johan in Namibia

Johan i Kenya

bottom of page